2024-08-05

Niklas Jönsson - En passionerad elektriker med en lång karriär

Niklas Jönsson - En passionerad elektriker med en lång karriär

Driftklart välkomnar Niklas Jönsson, en erfaren elektriker med över 50 års anknytning till Eslöv. Med en gedigen bakgrund inom el- och energibranschen, från lärling till projektledare, bidrar Niklas med bred kompetens. Hans passion för problemlösning och kundnöjdhet, kombinerat med teknisk expertis och ledarskap, lovar att bli en värdefull tillgång för Driftklarts kunder som söker elkompetens.

Vi är glada att välkomna Driftklarts nya konsult, Niklas Jönsson. Med gedigen erfarenhet inom el- och energibranschen tar Niklas med sig en bred erfarenhet som kommer att vara värdefull för Driftklarts kunder som söker el kompetens.

Niklas är född och uppvuxen i Eslöv, en stad han kallar hem. Niklas som har bott i Eslöv i över 50 år uppskattar det geografiska läget som är en plats med närhet för både natur och ett par större städer inom räckhåll vilket ger en skön balans. Uppväxten kännetecknades av en stark gemenskap med vänner och mycket utomhusaktiviteter, såsom fotboll, tennis och golf. Niklas minns med glädje hur man under tidigt 80 tal kunde leka fritt på gatorna med hela Eslöv.

Efter att ha avslutat grundskolan och gymnasiet i Eslöv, där han gick en tvåårig elektrikerutbildning, var hans karriärval klart. Intresset för elektricitet, mekanik och ingenjörskap väcktes tidigt.  Redan som 8 åring kom han i kontakt med en elektriker som var hemma hos dom för att genomföra installationer, han blev fascinerad över arbetet och när han reflekterar säger han: ”Jag följde honom som ett frimärke och blev fascinerad av yrket,”. Detta tillsammans med sin nyfikenhet för ingenjörskap ledde till att han naturligt valde en bana inom el och telekommunikation.

Niklas började sin karriär som lärling på Elektro Sandberg, där han snabbt fick praktisk erfarenhet inom installationsbranschen. När det var dags för värnplikten tjänstgjorde han som brandman vid Ljungbyheds flygskola. Denna period gav honom värdefulla insikter i säkerhetsfrågor, som han fortsatt att värdera högt i sitt yrkesliv. Särskilt vid större projekt med många entreprenörer har säkerheten alltid varit en prioritet för Niklas.

Efter värnplikten återvände Niklas till Elektro Sandberg, där han fortsatte att avancera inom organisationen. Han utvecklades i sin yrkesroll genom att arbeta med projektering, projektledning och större elinstallationer. Niklas har även haft strategiska roller inom projektledning och kalkylering, vilket har gett honom en bredare förståelse för hela projektets livscykel.

Med åren har Niklas arbetat på flera projekt, från små servicejobb till stora industriella installationer. En av hans mest minnesvärda projekt var vid Felix, där han ledde ett team på ca 20 montörer under en intensiv installationsperiod när en ny anläggning skulle gå i drift.

“Det var en utmaning och hela teamet lyckades samarbeta fint och leverera trots hög tidspress, och att se allt komma igång och fungera var oerhört tillfredsställande,” säger han.

På Elektro Sandberg tog han steget från fältet till kontoret där han arbetade med att prissätta och planera projekt. Denna övergång gav honom en djupare förståelse för hela projektets livscykel, från initial planering till slutleverans. Hans resa hos Elektro Sandberg sträcker sig över många år under vilket företaget genomgick flera namnbyten som NEA gruppen och Assemblin.

Niklas har också varit anställd hos Orkla Foods i Eslöv, där han var elanläggningsansvarig. I denna roll var han ansvarig för att säkerställa att produktionen fungerade elektriskt, planera underhållsarbete i samband med produktionsstopp, ingå i projektgrupper för att ta fram underlag till framtida investeringar och medverka vid riskanalyser.

När Niklas reflekterar över vad som driver honom, lyfter han fram vikten av bra kollegor och en stimulerande arbetsmiljö. “Man ska ha roligt på jobbet vilket kommer med att man gör ett bra jobb och kunder är nöjda. Vidare är det att fortsätta utvecklas på ett personligt plan som är avgörande,” säger han. “Trots att mina är 54 år känner jag att jag har mycket kvar att lära och bidra med.”

Niklas ser fram emot att fortsätta sin resa med Driftklart och att bidra med sin kunskap och erfarenhet till företaget. "Jag motiveras av att lösa problem och att hjälpa våra kunder att hitta de bästa lösningarna med effektivitet. Efter många år i branschen, där jag har fått arbeta med allt från praktiska installationer till strategisk projektledning och kalkylering, känner jag att jag har en bra förmåga att se helheten och identifiera lösningar inom el vid större projekt”" säger han.

Niklas har flyttat till Ludvigsborg/Enevången mitt i Skåne, med skogen in på husknuten. På fritiden njuter han av att umgås med familj och vänner, spela golf och resa. Han har nyligen installerat solpaneler och batterier hemma, vilket reflekterar hans intresse för hållbara energilösningar. Han ser fram emot att en dag besöka USA för att utforska landet med sin familj.

Jag hoppas att min kombination av teknisk expertis, ledarskap och kundfokus kommer att bidra till Driftklarts framgång och hjälpa oss att överträffa kunders förväntningar. Det är genom dessa utmaningar och möjligheten att arbeta ute på fältet som jag verkligen känner att jag kan göra en positiv skillnad.

Vi ser fram emot att se vad Niklas kommer att åstadkomma hos Driftklart och välkomnar honom varmt till teamet!

senaste nyheter

se alla nyheter